Avís important

L’1 de novembre de 2014, el Partit dels i les Comunistes de Catalunya va acordar la seva dissolució com a partit polític i la cessió de tot el seu capital humà, polític i material a una nova organització unitària: Comunistes de Catalunya.

Com a conseqüència d'aquest fet, aquesta pàgina web ja no s'actualitza. Podeu seguir l'activitat dels i les comunistes a la pàgina web de Comunistes.cat.


Realitat 1Amb aquest número recuperem la capçalera Realitat. Aquesta revista teòrica va néixer a la clandestinitat, en la lluita per la democràcia i els drets de la gent treballadora. Quan els pactes de la transició i la sortida a la crisi a costa dels treballadors, Realitat , ja com a revista teórica del PCC, va esdevenir sota la direcció d’Àngels Martínez Castells i l’Antonio Álvarez-Solís una revista per a la reflexió sobre la necessitat d’un Front d’Esquerres i l’anàlisi de la sortida a la crisi. Posteriorment va venir el període del Joaquín Miras. Els realitats d’aquesta època van ser una eina cabdal de formació per a una generació de militants. La revisió crítica del marxisme, la lectura dels clàssics, les aportacions sobre democràcia i la continuïtat entre el moviment democràtic històric i el moviment socialista. En la darrera època, sota la direcció de l’Àngels Martínez Castells i la incorporació de persones joves d’una altra generació, Realitat va contribuir a la reflexió teòrico-pràctica, a l’apropament entre les esquerres, a la construcció d’una nova cultura d’unitat que va ajudar a la constitució posterior del govern catalanista i d’esquerres.

Els i les comunistes d’avui necessitem elevar el nivel de discussió i formació política dels militants de les esquerres. Tenim per endavant reptes molt importants davant de la intensificació de la lluita de classes per la sortida a la crisi; més, si això és possible, a causa de l’adversa correlació de forces. A més, la trascendència del moment invita a la discussió i enriquiment entre gent provinent de diverses tradicions i experiències que tenen en comú voler fer la revolució, superant el capitalisme.

Per tant, Realitat ha de ser en aquesta etapa la Revista teòrica dels i les comunistes de Catalunya, al servei de la unitat dels treballadors, la unitat de les esquerres i la unitat dels comunistes. Ha de, un cop més, “Donar a l’esperança fonament científic”, esdevenint un intrument útil per a la reflexió sobre la pràctica política de construcció de la classe treballadora, el partit comunista i el Front d’Esquerres. En aquest sentit, la reflexió sobre la classe treballadora i la caracterització del capitalisme global pensem que poden ser les tasques centrals a desenvolupar.

Etiquetes de comentaris: